1. Veelgestelde vragen
  2. Energie
  3. Mag ik mijn spa leeg laten tijdens de wintermaanden?

Mag ik mijn spa leeg laten tijdens de wintermaanden?

Het lijkt misschien op het eerste zicht een goed idee om je spa te ledigen tijdens de wintermaanden om zo energie te besparen. Toch is dit niet altijd de realiteit. Overweeg eerst even de volgende punten:

  • Een lege spa kan je niet gebruiken tijdens de wintermaanden. Jij en je gezinsleden missen dus alle gezondheids- & wellness-voordelen die een spa je tijdens de koudere maanden brengt.
  • Een lege spa bevat restwater in leidingen en componenten. Dit restwater kan bevriezen en je spa beschadigen. Bij heropstart in de lente kan het dus zijn dat er defecten optreden. Een ernstig defect aan je spa brengt vaak meer kosten met zich dan een spa gevuld laten tijdens de wintermaanden.
  • De stijging van je energiefactuur is momenteel grotendeels te danken aan de stijging van de gasprijs en verhoudingsgewijs in mindere mate aan de stijging van de elektriciteitsprijs. De impact van het ledigen van je spa op je energiefactuur is dus wellicht lager dan je verwacht.

Kies je er toch voor om je spa te ledigen tijdens de wintermaanden?

In dat geval adviseren wij je

  • de spa te ledigen 3 weken voor het aanbreken van een periode met vriestemperaturen. Op die manier kan het restwater nog verdampen.
  • de spaleidingen, na het ledigen, volledig droog te zuigen met een waterstofzuiger.*
  • De cover op de spa te laten en vast te klikken zodat de spa goed afgesloten blijft.

In geen geval is Gervi verantwoordelijk voor defecten die het gevolg zijn van vriesschade. Het leeg laten van de spa tijdens de wintermaanden is steeds op eigen risico.

 

*Indien u niet over een waterstofzuiger beschikt, kan u beroep doen op onze onderhoudstechnieker. Na afspraak komt hij bij je langs om de spa winterklaar te maken.

Aangepast op 29/09/2022
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op