1. Veelgestelde vragen
  2. Infrarood
  3. De 4 belangrijkste gezondheidsvoordelen van een infraroodcabine

De 4 belangrijkste gezondheidsvoordelen van een infraroodcabine

Een sessie in de infraroodcabine kan een heerlijke manier zijn om je lichaam op te warmen, zeker in de koudere herfst- en wintermaanden. Maar naast die gezellige warmte, heeft zo’n cabine nog tal van andere voordelen. We zetten even 4 gezondheidsklachten op een rij die je met infraroodtherapie kan bestrijden.

Spierpijn

De eerste klacht is voorzaal zeer gekend bij de sporters onder ons: spierpijn. Infraroodtherapie verlicht spierpijn, omdat afvalstoffen zoals melkzuur beter afgevoerd woorden door de toegenomen bloedcirculatie. Op die manier ben je dus ook sneller hersteld na een stevige workout.

Artritis of reuma

Een tweede klacht die je kan verlichten met infraroodtherapie is pijn door stijve gewrichten. Dat maakt de infraroodcabine uiterst geschikt voor mensen die last hebben van artritis en reuma. De cabine zal helaas niet alle pijn wegnemen, maar bij regelmatig gebruik zal het de pijn wel verminderen en draaglijker maken.

Virussen

Een derde en zeker niet onbelangrijk voordeel is dat infraroodtherapie, net als saunagebruik, ervoor bekend staat dat ze de immuniteit verhogen. Door wekelijks in de infraroodcabine te gaan, intensief te zweten en nadien een koude of lauwe douche te nemen, verhoog je je immuniteit. Zo ben je beter bestand tegen verkoudheden of andere virussen.

Huidziektes

Ten slotte kan je ook huidziektes bestrijden met infraroodtherapie. Of je nu last hebt van acne, psoriasis of cellulitis, infraroodtherapie kan deze klachten verlichten. In de cabine ga je intensief transpireren en je poriën gaan zich openen. Op die manier krijgt je huid een grondige reiniging. Maar ook je celgeneratie wordt versneld, waardoor littekens en eventuele brandwonden sneller genezen.

Meer weten over het verschil tussen een infraroodcabine en een sauna? Lees dan dit artikel.

Aangepast op 30/03/2022
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op