1. Veelgestelde vragen
  2. Infrarood
  3. Infrarood sauna kopen? Hier houd je best rekening mee

Infrarood sauna kopen? Hier houd je best rekening mee

Wil jij een infrarood sauna kopen, maar weet je niet waar te beginnen? In dit artikel geven we enkele tips om het aankoopproces vlot te laten verlopen én de juiste keuze te maken.

Sauna, infraroodcabine of infrarood sauna kopen?

De eerste vraag die je jezelf kan stellen is: “Wat wil ik kopen: een sauna, een infraroodcabine of een infrarood sauna?”. We leggen je hier het verschil tussen deze drie cabines uit.

Een sauna is een cabine van min. 2 meter op 2 meter. Kleinere saunacabines zijn mogelijk, maar in dat geval kan je niet liggen. Liggend is de sauna ervaring het leukst, vandaar dat we sauna’s van kleinere afmetingen afraden. In een sauna kan je door middel van de elektrische oven temperaturen van 90 tot zelfs 100 graden behalen. Je blijft dan ook maximum 15 minuten in de saunacabine. Na afloop ben je “verplicht” om een koude douche of dompelbad te nemen om te verzekeren dat je lichaam goed afkoelt en je poriën zich terug sluiten. Voor de installatie van een sauna heb je (meestal) drijfkracht nodig. Dit is een elektrische aansluiting van 380 Volt. Er bestaan ook sauna’s op 230 Volt, maar in dat geval moet je rekening houden dat je langer moet wachten eer je cabine de echt hoge temperaturen van 90 tot 100 graden behaalt.

Een infraroodcabine kan je al plaatsen vanaf het moment dat je 1 vierkante meter vrij hebt. De meeste cabines zijn 1m45 lang op 1m diep. Dat is dus eerder beperkt in afmetingen in vergelijking met een saunacabine. Meer weten over waar je op moet letten wanneer je een sauna wil kopen? Kijk dan zeker eens naar onze webpagina over sauna’s!

Aangepast op 30/03/2022
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op