1. Veelgestelde vragen
  2. Infrarood
  3. Is een infraroodcabine goed voor je gezondheid?

Is een infraroodcabine goed voor je gezondheid?

Ja, absoluut! Er zijn tal van gezondheidsvoordelen bij regelmatig gebruik van een infraroodcabine. Wij zetten in dit artikel dé belangrijkste voor jou op een rijtje.

Infraroodsauna voordelen voor je fysieke gezondheid

Allereerst, zijn er een heleboel fysieke gezondheidsvoordelen die je zal ervaren bij frequente sessies in de infraroodcabine. De infraroodstraling zorgt namelijk voor een betere doorbloeding van je hele lichaam. Dit betekent dat de aanvoer van voedingstoffen naar alle lichaamsdelen een versnelling hoger schakelt, maar, ook dat de afvoer van afvalstoffen in je lijf geoptimaliseerd wordt. Op deze manier is een sessie in de infraroodcabine ’n ideale manier om je lichaam te ontgiften. Een echte detox, in feite.

Door de warmte in de cabine openen je poriën zich bovendien. Na een tiental minuten komt het transpiratieproces op gang en begin je stilaan maar zeker intensief te zweten. Dit zweten zorgt voor een goede reiniging van je huid.

Infraroodstraling dringt diep door in je huid. Tot bij je spieren en gewrichten. Heb je last van spier- of gewrichtspijn en zoek je verlichting? Dan is een infraroodcabine je beste vriend. De infraroodstraling zorgt voor een betere doorbloeding, maar warmt je lichaam ook van binnenuit op. De combinatie van een optimale cardiovasculaire activiteit én de zaligmakende warmte zorgt voor een instant verlichting van pijn. Dit is wellicht dé nummer 1 reden waarom onze klanten kiezen voor een infraroodcabine.

Meer weten over hoelang je in een infraroodsauna mag? Lees dan dit artikel.

Infraroodsauna voordelen voor sporters

Zoek je een manier om sneller te recupereren na een medium tot zware work-out? Dan kan een infraroodcabine je ’n heel eind op weg helpen. Zoals je hierboven las, zorgt de infraroodstraling voor een betere afvoer van afvalstoffen in je spieren. Heb je een intense training achter de rug? Dan is er behoorlijk wat melkzuur aanwezig in je spieren. Het is dit melkzuur dat zorgt voor de gekende spierpijn.

Integreer jij regelmatige sessies in je infraroodcabines in je trainingsplan? Dan zal dit melkzuur sneller en efficiënter afgevoerd worden. Iemand die na het sporten dus geniet van infraroodtherapie zal zo sneller verlost zijn van spierpijn en terug vrij kunnen sporten.

Kan je door een bepaalde blessure niet (meer) sporten? Dan kan een infraroodcabine ook dé oplossing zijn om “passief” te blijven sporten. Het cardiovasculaire effect van een medium tot lichte sportsessie is immers zeer gelijkend op dat van een sessie in de infraroodcabine. Je kan 20 minuten in de infraroodcabine vergelijken met het maken van een stevige boswandeling.

Infraroodsauna voordelen voor je mentale gezondheid

Naast de fysieke gezondheidsvoordelen van een infraroodcabine zijn er ten slotte ook mentale voordelen. Heb je last van stress of voel je je overweldigd of overprikkeld? Een infraroodcabine is een prikkelarme omgeving. Je kan er je ogen sluiten en je focussen op je ademhaling, het aroma in je neus opsnuiven, de hitte op je huid waarnemen. Je kan er gemakkelijker uit je hoofd treden en in je lijf zakken. Op die manier kan het dat je je na 30 minuten in de infraroodcabine letterlijk een ander mens voelt. Weg zijn de zorgen van de dag. Je voelt je als herboren.

Ook voor mensen met een slaapproblematiek kan een infraroodcabine soelaas bieden. Een sessie in de IR cabine laat je toe de dag achter je te laten en innerlijke rust te vinden. Neem na de sessie een lauwwarme douche, trek iets comfortabel aan en drink een thee of een glas water om je lichaam te hydrateren. Nadien ben je helemaal klaar om naar dromenland te vertrekken.

Meer weten over de manieren waarop een infraroodcabine goed is voor je gezondheid? Breng dan een bezoek aan één van onze Gervi toonzalen. Onze wellness experts nemen graag alle tijd om jou ongestoord en uitgebreid uit te leggen waarom een infraroodcabine goed is voor je gezondheid. Je kan hier ook de 4 belangrijkste gezondheidsvoordelen van een infraroodcabine terugvinden.

Aangepast op 30/03/2022
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op