1. Veelgestelde vragen
  2. Jacuzzi
  3. Hoeveel verbruikt een jacuzzi per jaar?

Hoeveel verbruikt een jacuzzi per jaar?

Deze vraag krijgen wij bij Gervi wellicht wel in elk gesprek over een spa. En dat is ook 100% begrijpelijk. Natuurlijk wil je op voorhand weten welk effect je spa aankoop zal hebben op je elektriciteitsrekening.

Verbruik jacuzzi per jaar

Wel, hier zijn ze: de feiten! En hiervoor baseren wij ons niet simpelweg op wat eigen gok- en telwerk. Neen, de cijfers die volgen zijn gebaseerd op metingen van het TÜV, een officiële onafhankelijke instantie die in opdracht van HOTSPRING enkele testen gedaan heeft.

Voor de eerste test werd het model ARIA uit de Highlife collectie van HOTSPRING gebruikt. De spa werd in een gecontroleerde omgeving geplaatst met een vaste temperatuur van +/- 15 graden. De spa werd 3x per week aangezet gedurende 20 minuten. Dit kan je dus vergelijken met een normaal gebruik van de spa.

Uitgaande van deze situatie had de ARIA spa een energieverbruik van 42,75kWh per week. Dit komt neer op een verbruik van 2.223 kWh/jaar. We hanteren een energieprijs van 0,22eur/kWh. Dit komt bijgevolg neer op een totale energiekost/jaar van 489,06 EUR per jaar.

Opgelet: Gebruik jij de spa elke dag 1 à 2 uur? Of woon je in het hoge Noorden en zakt de temperatuur gedurende de wintermaanden ruim onder het nulpunt? Dan kan je jaarlijks energieverbruik hoger liggen. Maar omgekeerd gaat de redenering ook op. Gebruik je de spa slechts 1 keer per week? Of woon jij in Spanje en schommelt de temperatuur altijd rond de 20 graden? Dan is je energieverbruik lager dan in de berekening hierboven.

Voor een tweede test werd het model Jetsetter uit de Highlife collectie gebruikt. Dit is een 2-3 persoonsmodel. Gezien deze spa kleiner en compacter is, is het energieverbruik lager, namelijk 35kWh per week. Dit komt neer op een jaarlijkse energiekost van 402 EUR per jaar.

Voor beide testen ontvingen wij een officieel energiecertificaat bij GERVI. Wil je dit certificaat in detail doornemen? Voel je vrij om het op te vragen in je dichtstbijzijnde Gervi toonzaal. Wij helpen je graag verder.

Energieverbruik jacuzzi

Wij bij Gervi zijn ons bewust dat er online veel beweringen circuleren over het energieverbruik van spa’s. Wil je zeker zijn dat wat een bepaalde aanbieder beweert, overeenkomt met de realiteit? Vraag dan gerust het energiecertificaat op of vraag door om erachter te komen waarop de bewering gestaafd is of welke berekeningsmethodiek gehanteerd werd. Ga niet zomaar af op een bepaald bedrag zonder onderliggende redenering. Het kan ook interessant zijn om eens te vragen naar de energiebesparende kwaliteiten of eigenschappen van de spa. Ons merk HOTSPRING besteedt al jaren enorm veel tijd aan het ontwerp van de spa’s net met de bedoeling deze zo energie-efficiënt mogelijk te maken.

Lees voor informatie over de jaarlijkse kosten van een jacuzzi dit artikel.

Aangepast op 09/11/2021
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op