1. Veelgestelde vragen
  2. Jacuzzi
  3. Jacuzzi kopen? Deze prijs betaal je bij je aankoop

Jacuzzi kopen? Deze prijs betaal je bij je aankoop

Je wilt een jacuzzi kopen? Eén van de eerste vragen die je jezelf wellicht stelt is: “Wat is de prijs van een jacuzzi?”. In dit artikel leggen we je in detail uit hoe de prijs van een jacuzzi bepaald wordt. Tegelijk maken we je graag even bewust van het feit dat de prijs slechts één element is bij je aankoopkeuze. Factoren zoals kwaliteit, service, garantie, gebruikscomfort, enz. spelen, vaak op langere termijn, een minstens even belangrijke rol bij het eigenaarschap van een jacuzzi.

De totale kostprijs van een jacuzzi bij aankoop

Bij een bezoek aan een toonzaal van Gervi zal er eerst ruim tijd gemaakt worden om te bepalen welke jacuzzi ideaal is voor jou, je levensstijl en je gezinssituatie. Indien gewenst, kan je zelfs (na afspraak) verschillende jacuzzi’s uittesten, zodat je 100% zeker bent van je keuze. Eenmaal duidelijk is naar welke jacuzzi jouw voorkeur uitgaat, maken wij met plezier een concrete offerte voor jou. In zo’n offerte worden alle elementen meegenomen die de totaalprijs van een jacuzzi bepalen. We overlopen vier belangrijke stappen.

Allereerst is er natuurlijk de jacuzzi zelf. Een HotSpring Spa kost gemiddeld 15.950 EUR btw incl., maar je hebt er ook al eentje vanaf 4.950 EUR btw incl. De prijs van de jacuzzi zelf omvat de spa én de isolerende afdekcover. Deze afdekkap of cover is altijd inbegrepen in de prijs van een HotSpring jacuzzi.

De tweede stap is het toevoegen van de accessoires. Deze accessoires zijn optioneel, want niet iedereen heeft ze nodig. Een eerste, vaak gekozen, accessoire is het trapje of de step. Door het toevoegen van een perfect bij de spa passend trapje kan je gemakkelijk én veilig in en uit de jacuzzi stappen. Maar je hebt zo’n trapje bijvoorbeeld niet nodig wanneer je besluit de jacuzzi deels of volledig in te bouwen. Een tweede, populair accessoire is het liftsysteem voor de afdekcover. Door het toevoegen van zo’n liftsysteem kan je de cover op je eentje, én zonder sleuren, openen en sluiten. Dit komt de levensduur van de cover ten goede. Bovendien blijft de cover zo ook proper, want je hoeft hem niet op de grond te plaatsen terwijl je de jacuzzi gebruikt. Andere accessoires zijn bijvoorbeeld een Bluetooth muzieksysteem, een outdoor televisie, of een semiautomatisch, chloorvrij wateronderhoudsysteem op basis van zout.

De derde stap bij de prijsbepaling van een jacuzzi is het toevoegen van eventuele leverings- en installatiekosten. Wil je de jacuzzi op een dakterras plaatsen bijvoorbeeld? Dan huurt Gervi een kraan. De kraankosten worden integraal doorgerekend naar jou als eindklant.

De laatste stap bij het opstellen van een totaalprijs voor je jacuzzi (in een offerte) is het in rekening brengen van lopende acties of promoties. Ook kan er een onderhoudscontract toegevoegd worden. Dan komt er elke 3 maanden een onderhoudstechnieker langs zodat jij als klant volledig ontzorgd bent.

Als je al deze zaken optelt, heb je een goed beeld van de totaalprijs van een jacuzzi bij de aankoop. Wil je dus een jacuzzi kopen en vergelijk je offertes van verschillende aanbieders? Houd dan zeker rekening met elk van deze elementen. Zo voorkom je dat je later voor verrassingen komt te staan én vergelijk je geen appels met peren.

Natuurlijk is de prijs bij aankoop van een jacuzzi een doorslaggevende factor. Echter, het is slechts één van de elementen die je in rekening zou moeten brengen bij het nemen van je aankoopbeslissing. Een jacuzzi koop je immers niet voor even, maar liefst voor je hele leven. Het is dus waardevol om even na te trekken hoelang jouw favoriete jacuzzi-aanbieder al actief is op de markt, wat andere klanten erover vertellen online, enz.

Meer weten over de kosten van een jacuzzi tijdens de volledige levensduur? Bekijk dan ons artikel waar we de initiële aankoopprijs vergelijken met de totale kostprijs. Meer informatie over de jaarlijkse kosten van een jacuzzi vind je hier.

Maak tot slot kennis met de nieuwe Highlife collectie 2023.

Aangepast op 25/05/2023
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op