1. Veelgestelde vragen
  2. Jacuzzi
  3. Levertijd jacuzzi: hoe lang duurt het voor mijn jacuzzi er is?

Levertijd jacuzzi: hoe lang duurt het voor mijn jacuzzi er is?

Vóór de coronacrisis bedroeg de levertijd van een jacuzzi maximaal 3 maanden. In heel wat gevallen was de levertijd echter korter. Vaak konden wij bij Gervi klanten zelfs extra gelukkig maken en hen vertellen dat het spa model van hun dromen, in de kleuren van hun voorkeur, hier in Maasmechelen op stock was. Gevolg: de jacuzzi zou ergens de komende 2 weken al geleverd kunnen worden door onze gediplomeerde installateurs. In het “slechtste” geval moest de jacuzzi nog gefabriceerd worden vanaf nul en vervolgens getransporteerd worden. In dat geval zou het maximaal drie maanden duren.

Corona gooit roet in het eten (of moeten we zeggen “in het water”)

Maart 2019. De coronacrisis breekt uit. Ook wij bij Gervi zijn verplicht onze winkels gedurende weken, zelfs maanden, te sluiten. Achter de schermen werken we echter door en blijven we bereikbaar voor onze klanten. De eerste weken van de lockdown voelen we de “angst” die er heerst en is het relatief rustig. Echter, wanneer we enkele weken verder zijn en iedereen vertrouwd geraakt met het “nieuwe normaal”, begint ook onze telefoon wat vaker te rinkelen. Eerst een paar keer per dag, maar binnen de kortste keren staat onze telefoon roodgloeiend. Ook via onze website stromen de aanvragen voor een nieuwe jacuzzi binnen. Wereldwijd explodeert de vraag naar een HOTSPRING SPA.

Productie jacuzzi’s ligt stil

Dus, een verhoogde vraag wereldwijd? Laten we dan simpelweg meer jacuzzi’s produceren, toch? Zo eenvoudig was het helaas niet. De coronacrisis bracht de nodige restricties met zich mee. De dagelijkse productie-output slinkt drastisch doordat er meer afstand dient gehouden te worden aan de productiebanden en in de productiehallen. Gevolg: er worden een pak minder jacuzzi’s geproduceerd dan normaal het geval was pre-corona.

Vraag explodeert – aanbod krimpt

Samengevat: sinds het begin van de coronacrisis is enerzijds de vraag enorm toegenomen en anderzijds het aanbod gekrompen. Dit heeft tot gevolg dat de levertijden van jacuzzi’s zijn toegenomen. Soms zelfs tot één jaar.

Wat is de levertijd van een jacuzzi post-corona?

Inmiddels zijn heel wat beperkingen opnieuw afgevoerd in de fabrieken. Daarnaast zijn er ook grote investeringen in bijkomende productiecapaciteit. Dit samen zou er voor moeten zorgen dat de situatie zich normaliseert in 2022 en dat de levertijden teruggedrongen worden. Momenteel is er echter een volgend probleem dat zich aandient: de overzeese containertransporten lopen enorme vertragingen op. Doordat de wereldwijde handel tijdens corona lange tijd stil lag, en bovendien de vraag naar consumentenartikelen toeneemt, is er veel meer overzees transport dan voordien en dit leidt tot opstoppingen in belangrijke wereldhavens. Goederen komen letterlijk “vast te zitten” en het is onzeker wanneer ze dan precies zullen toekomen.

Hierdoor blijft het tot op de dag van vandaag een uitdaging om een correcte levertermijn te plakken op een jacuzzi. Bij Gervi hebben we steeds een (beperkte) selectie spa’s beschikbaar voor levering in de komende maanden. Maar in het geval dat jouw gedroomde spa model en kleur daar niet tussen zit, zal je dus sowieso moeten rekenen op een levertijd van 6 tot 8 maanden.

Bestel nu!

De grondstofprijzen kennen ongeziene stijgingen. Deze zullen in 2022 ongetwijfeld voelbaar worden in de consumentenprijzen. Overweeg je dus de aankoop van een jacuzzi? Plaats je bestelling nog in 2021. Zo stel je jouw aankoopprijs veilig (ook al wordt je jacuzzi pas geleverd in 2022). Voor meer info over de kostprijs van een jacuzzi, verwijzen we je graag naar dit artikel. Meer weten over jacuzzi’s? Breng een bezoek aan jouw dichtstbijzijnde Gervi filiaal.

Aangepast op 09/11/2021
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op