1. Veelgestelde vragen
  2. Jacuzzi
  3. Mijn PH is te hoog/laag in de jacuzzi

Mijn PH is te hoog/laag in de jacuzzi

Is je PH te hoog of te laag? Maak je geen zorgen! Dit is een heel voorkomend probleem. Iedere spa eigenaar zal ooit in zijn of haar leven wel eens geconfronteerd worden met een PH die uit balans is.

Net om die reden voegen wij bij Gervi bij elke opstartkit onderhoudsproducten een emmer PH Minus en PH Plus toe.

PH-waarde jacuzzi te laag? Voeg PH Plus toe!

Meet je een te lage PH? Dan is het tijd om het emmertje PH Plus boven te halen. Op het etiket vind je de formule terug om te berekenen hoeveel PH Plus je moet toevoegen om de PH terug te balanceren.

PH te hoog? Voeg PH Minus toe!

Meet je een te hoge PH? Ga dan op zoek naar de emmer PH Minus. Weet je niet hoeveel je moet toevoegen? Raadpleeg dan even het etiket. Daarop staat een formule om dit te berekenen. Geraak je er niet uit wijs? Neem dan gerust contact op met je dichtstbijzijnde GERVI filiaal. Met plezier ondersteunen wij jou bij het oplossen van dit probleem.

Nog te hoog of te laag?

Is de PH van je spa water nog te hoog of te laag na het toevoegen van een eerste dosis PH Minus of PH Plus? Wacht dan zeker eerst even. Een PH-waarde heeft een beetje tijd nodig om zich te corrigeren. Best wacht je enkele uren. Is waarde nadien nog te hoog of te laat? Dan kan je een extra dosis toevoegen. Blijf dit herhalen totdat de PH terug volledig in balans is.

PH-teststrips

Een laatste opmerking bij het corrigeren van de PH van je spa water: Meten =weten, zorg dat je meetapparatuur accuraat is! Je zou de eerste niet zijn die zijn PH maar niet op punt krijgt, maar die gebruik maakt van PH-teststrips die ruim over datum zijn. In al onze toonzalen vind je verschillende strips en toestelletjes om de PH van je spa water snel en correct te meten. Heb je hierbij vragen of tips nodig? Kom gerust eens langs in je dichtstbijzijnde GERVI filiaal. Ook in onze webshop kan je snel en eenvoudig nieuwe teststrips bestellen. Strips om de PH te meten bewaar je best altijd in het goed afgesloten kokertje. Zorg dat hier geen water in kan komen en plaats dit op een donkere, droge plek als je het niet gebruikt.

Meer informatie over het onderhoud van je jacuzzi vind je hier. Ook benieuwd hoeveel chloor er in je jacuzzi moet? Lees er hier alles over.

Aangepast op 09/11/2021
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op