1. Veelgestelde vragen
  2. Jacuzzi
  3. Mogen baby’s in een jacuzzi?

Mogen baby’s in een jacuzzi?

Peuters en kleuters mogen zonder probleem mee in de jacuzzi. Pasgeboren baby’s zijn echter zeer kwetsbaar en hou je best nog even uit het jacuzziwater. Hun huid is teer en gevoelig. Het jacuzziwater bevat een (beperkte) dosis chemicaliën en je beperkt best het contact hiermee.

Vanaf de leeftijd van 6 maanden mag je een kindje gerust enkele minuutjes mee in de jacuzzi nemen. Observeer het kindje goed en kijk hoe zij of hij reageert. Vaak vinden baby’s het warme water zeer ontspannend omdat het hen herinnert aan de tijd in de baarmoeder. Beperk wel steeds de duur van de jacuzzisessie tot enkele minuten. Wordt je baby’tje wat ouder, dan kan je de duur van de sessie geleidelijk aan verlengen. Kinderen dienen wel ALTIJD onder ouderlijk toezicht te staan wanneer ze in de jacuzzi gaan.

Bijkomend aandachtspunt: Gezien baby’s, peuters en kleuters (vaak) nog niet zindelijk zijn, vallen “ongelukjes” wel eens voor in de jacuzzi. Zeker wanneer hun lichaam in contact komt met het warme jacuzzi water. Ook al draag je baby’tje een pamper, hou er rekening mee dat er altijd “iets” in het spa water terecht komt. Dit is een verontreiniging van je water en brengt het uit balans. In zo’n geval is een refill / hervulling van de spa steeds aangewezen.

Aangepast op 09/11/2021
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op