1. Veelgestelde vragen
  2. Jacuzzi
  3. Temperatuur jacuzzi: wat met je HotSpring in de winter?

Temperatuur jacuzzi: wat met je HotSpring in de winter?

HotSpring is een wereldwijd verkocht merk, dus ook in koudere landen zoals IJsland en Noorwegen vind je deze jacuzzi’s terug. Je moet je dus absoluut geen zorgen te maken of extra bescherming voor je HotSpring voorzien. Of het buiten nu -10° is of nog kouder, het water in je HotSpring blijft een heerlijke 39° zonder dat jij je blauw moet betalen aan elektriciteit. Hoe kan dat? Dat leggen we je graag uit.

Jacuzzi op temperatuur houden

Ten eerste zit er een dikke laag isolatiemateriaal tussen de buitenbekleding en de kuip van de jacuzzi. Dat is een schuimlaag met een hoge dichtheid, hetzelfde materiaal dat gebruikt wordt voor de isolatie van commerciële diepvriezers.

Ten tweede bevindt zich onder de jacuzzi een isolerende, geribbelde bodemplaat. Die is onzichtbaar en tegelijkertijd onmisbaar. Dankzij deze bodemplaat is het contactoppervlak tussen de jacuzzi en de bodem minimaal.

En ten derde hebben we natuurlijk de afdekcover die dankzij de isolerende kern en scharnieren voor extra isolatie zorgen. Dankzij de samenwerking van al die componenten gaat je water altijd perfect op een temperatuur van 39° blijven, zelfs al vriest en sneeuwt het buiten.

Meer weten over hoe een jacuzzi werkt? Lees dan dit artikel.

Aangepast op 09/11/2021
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op