1. Veelgestelde vragen
  2. Jacuzzi
  3. Troebel water in je jacuzzi?

Troebel water in je jacuzzi?

Je wandelt naar buiten en je opent de cover van je spa. Je verwacht kristalhelder water, maar je aanschouwt iets heel anders… Het water van je jacuzzi is troebel. Niet zo uitnodigend… Maar niet getreurd. Er zijn tal van oplossingen die je kan proberen om het water weer helder te maken.

Water in jacuzzi troebel? Check de PH!

De eerste stap die je kan doen, is het checken van de PH-waarde van je water. Dit kan je doen met een PH-meter of met een teststripje. Is de PH uit balans? Dan kan je deze best corrigeren alvorens je andere producten toevoegt aan het water. Is de PH oké? Des te beter, dan weet je al met zekerheid dat de PH niet de oorzaak is van het troebel water in je jacuzzi.

Desinfectie

Een tweede stap is het controleren van de chloorwaarde. Water dat onvoldoende gedesinfecteerd is, kan namelijk troebel worden. Is de chloorwaarde te laag? Voeg dan chloorgranulaat toe totdat deze waarde terug binnen een acceptabel bereik zit.

Lees hier alles over hoeveel chloor er in je jacuzziwater moet zitten.

Verontreinigd water

Een ideaal product om te gebruiken bij troebel water is Bright & Clear. Meet 1 dopje van dit vloeibaar product af en voeg het toe aan het water. Troebel water in een jacuzzi wordt vaak veroorzaakt door een oneindig aantal minuscule vuilpartikeltjes in het water. Bright & Clear zorgt ervoor dat al deze minuscule vuilpartikels in het water samenklitten. Door de stroming van de jets komen vervolgens de klontertjes van vuilpartikels in de filters terecht. Zo heldert het water op en is het niet langer troebel.

Zijn je filters proper?

Dus, je spa water is niet langer troebel na het toevoegen van een scheutje Bright & Clear? Maak dan niet de fout om je filters zomaar verder te gebruiken. Ze zijn immers verzadigd met vuilpartikels na het gebruik van een product zoals Bright & Clear. Je haalt ze best even uit je spa, sprayt ze in met een filterreiniger, spoelt ze nadien grondig met helder water en plaatst ze dan terug. Op die manier voorkom je dat je water terug troebel wordt door vuile filters.

Lees hier alles wat je moet weten over het onderhoud van je jacuzzi.

Jacuzzi water verversen / hervullen

Hebben alle bovenstaande oplossingen niet geholpen? Is je jacuzzi water nog steeds troebel? Dan kan het tijd zijn om het spa water te verversen. Gebruik je chloorgranulaat als desinfectiemiddel voor je spa? Dan is je spa water na 3-4 maanden sowieso verzadigd met de restantjes van het granulaat. Je bent dan verplicht om het spa water te verversen. En op die manier maak je ook meteen komaf met het troebele water in je spa. Want fris water = kraakhelder water! 😊

Aangepast op 09/11/2021
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op