Uitslag na jacuzzi

Heb je rode, jeukende bultjes of blaasjes op je huid na het gebruik van een jacuzzi? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wij zetten ze hieronder even op een rijtje. Maar allereerst geven we je graag het advies dat je, in geval je nog andere klachten ervaart of je onwel voelt, je best ASAP een arts opzoekt om een passende behandeling op te starten.

Andere allergie?

Je geniet vandaag van een deugddoende jacuzzisessie. Je wordt morgen wakker met uitslag op je huid. Dan is die uitslag zeker veroorzaakt door het jacuzzi water, niet? Wel, niet noodzakelijk. Er zijn tal van mogelijke oorzaken wanneer je uitslag krijgt op je huid. Misschien heb je veel getranspireerd? Of heb je iets gegeten of gedronken waaraan je allergisch bent? Heb je een juweel gedragen waarop je huid slecht reageert? Of een kledingstuk dat een materiaal bevat waar je jeuk door krijgt? Alvorens te concluderen dat de jacuzzi de oorzaak is, ga je dus best even na waarmee je allemaal in contact geweest bent. Misschien ligt de oorzaak wel elders?

Uitslag door de jacuzzi?

Ben je zeker dat het jacuzziwater voor de uitslag heeft gezorgd? Dan kan je het water best uitgebreid testen. Is de PH-waarde oké? Lees hier meer over een te hoge/lage PH-waarde. Is de chloorwaarde oké? In dit artikel vertellen we hoeveel chloor er in je jacuzzi moet. Water dat onvoldoende gedesinfecteerd is kan inderdaad tot uitslag en andere vervelende kwaaltjes leiden. Gebruik de jacuzzi zeker niet meer totdat het water terug volledig op punt staat. Maar hoe geraak je dan van de uitslag af? Wij adviseren om toch even een huisarts te consulteren. Meld dat je in een jacuzzi hebt gezeten die onvoldoende ontsmet was. De huisarts kan je dan de passende medicatie voorschrijven. In sommige gevallen is het noodzakelijk dat je een dermatoloog bezoekt. Die kan aan de hand van allergie testen achterhalen of je niet allergisch bent aan een bepaald product uit de jacuzzi.

Lees hier alles over het onderhoud van je jacuzzi.

Roodheid door de jets

Voel je net na de jacuzzisessie een kriebelig gevoel op je rug? Ziet je rug er bovendien wel erg rood uit? Dit is niet altijd een allergische reactie. Soms kan het ook dat de haarvaatjes in je huid sterk gestimuleerd werden door de hydromassage jets. Meer zelfs: te sterk. En in dat geval gaat je huid kriebelen en jeuken. Dergelijke huidreactie trekt meestal wel weg binnen het uur na de jacuzzisessie. Houdt de jeuk en roodheid langer aan? Dan speelt er wellicht iets anders.

Waterstaal naar labo

Wil je 100% zekerheid over wat de uitslag na je jacuzzisessie heeft veroorzaakt? Dan kan je ook steeds beroep doen op Gervi. Wij komen dan een waterstaal nemen van je jacuzzi water. Dit staal wordt binnengebracht bij een officieel labo. Uit de testresultaten kan je zo goed als altijd afleiden welke mogelijke oorzaken er zijn voor de water instabiliteit.

Uitslag na jacuzzi voorkomen

Een correct en tijdig wateronderhoud is hét belangrijkste dat je kan doen om uitslag na een jacuzzisessie te voorkomen. Echter, in de realiteit is het soms niet zo eenvoudig om altijd op tijd je jacuzziwater te checken, de juiste producten toe te voegen, de filters te reinigen, enz. Misschien kom je er gewoon niet aan toe met alle andere to do’s die al prijken op jouw lijstje? Weet dat we bij GERVI onderhoudscontracten aanbieden. Sluit je zo’n contract af, dan is het jacuzzi onderhoud alvast 1 to do die jij van je lijstje van schrappen. En de kans op zo’n vervelende uitslag na je jacuzzisessie? Die is er (zo goed als) niet meer. Better safe than sorry!

Aangepast op 09/11/2021
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op