1. Veelgestelde vragen
 2. Jacuzzi
 3. Wat zijn de nadelen van een opblaasbare jacuzzi?

Wat zijn de nadelen van een opblaasbare jacuzzi?

Een opblaasbare jacuzzi… Dat is een jacuzzi die je letterlijk “opblaast” met lucht, vult met water en voilà het genieten kan beginnen. Overweeg je er eentje aan te schaffen? Dan is het een goed idee om even de plus- en minpunten op een rijtje te zetten. Je bent wellicht bij dit artikel terechtgekomen, omdat je op zoek bent naar de nadelen van een opblaasbare jacuzzi. Laten we daar dan ook mee starten.

De nadelen van een opblaasbare jacuzzi

Hoewel een opblaasbare jacuzzi zeker enkele belangrijke voordelen heeft t.o.v. een vast model, zijn dit volgens ons de nadelen wanneer je kiest voor een opblaasbaar model:

 • Gebruikscomfort: Gezien de wanden en de bodem van je opblaasbare jacuzzi gevuld zijn met lucht, zal je zitcomfort na een tijdje niet optimaal zijn. In een jacuzzi met voorgevormde kuip is er rekening gehouden met ergonomie en zal je zitcomfort dus heel water beter zijn. Dit verschil merk je duidelijk bij jacuzzisessies van langere duur.
 • Hydromassage / therapeutische massage: Een opblaasbare jacuzzi heeft of geen jets of een beperkt aantal eenvoudige jets. Ben je dus op zoek naar een deugddoende, gevarieerde hydromassage ter verlichting van rug- of spierklachten? Dan ben je beter af met een voorgevormde jacuzzi met een grote jetvariëteit zoals bijv. het model Envoy uit de Highlife collectie van HotSpring. Dankzij een klein detail in de HotSpring jacuzzi’s, kan je jouw massage volledig personaliseren. Lees er hier alles over.
 • Filtratie: Bij een opblaasbare jacuzzi is de filtercapaciteit zeer beperkt. Meestal heeft zo’n model één kleine papieren filter voor de hele inhoud. Dit betekent dat je zelf meer en vaker tijd dient te investeren in het onderhoud van je spawater.
 • Onderhoud: Ook qua onderhoud zijn de opties beperkter bij een opblaasbare jacuzzi. Een (semi-)automatisch waterreinigingssysteem is bijvoorbeeld niet mogelijk bij een opblaasbaar model.
 • Garantie: De garantietermijnen van een opblaasbaar model zijn korter dan die van een vaste, voorgevormde jacuzzi. Ter vergelijking: bij een HotSpring jacuzzi met acryl kuip is er tot 7 jaar garantie op lekkages in de kuip.
 • Mogelijkheid tot reparatie: In geval dat er iets stukgaat aan je jacuzzi, ben je met een vast model wellicht sneller geholpen dan bij een opblaasbaar model. Een ernstig probleem met je opblaasbare jacuzzi? Dan betekent wellicht het einde ervan…
 • Isolatie: Dit is heel eenvoudig. Een HotSpring jacuzzi is geïsoleerd met dezelfde hoge dichtheid schuim die gebruikt wordt bij de isolatie van commerciële diepvriezers. Een opblaasbare jacuzzi is geïsoleerd met lucht.
 • Gebruik het hele jaar door: In de zomermaanden even gezellig bubbelen in de tuin? Dan kan een opblaasbare jacuzzi een leuke “quick fix” zijn. Zoek je echter een jacuzzi om ook in de koudere wintermaanden te genieten zonder je blauw te betalen aan elektriciteit? Dan opteer je beter voor een vast model.
 • Duurzaamheid / Levensduur: Een opblaasbare jacuzzi is gemaakt uit plastic. Een vast model heeft een acryl kuip en een buitenbekleding in kunststof. Dat maakt dat de gemiddelde levensduur van een vaste jacuzzi opmerkelijk langer is, zelfs 10 tot 15 jaar. Een opblaasbare jacuzzi heb je meestal slechts voor een zomer of drie.

De voordelen van een opblaasbare jacuzzi

Natuurlijk zijn er ook voordelen aan een opblaasbare jacuzzi. Wij lijsten ze hier even voor je op.

 • Budget: Is het budget dat je wilt uitgeven aan je jacuzzi (zeer) beperkt (enkele honderden euro’s)? Dan is een opblaasbare jacuzzi de ideale keuze. Benieuwd naar de kostprijs van een vaste jacuzzi lees dan zeker dit artikel.
 • Ideaal als test: Twijfel je of een jacuzzi wel iets voor jou is? Past het in je levensstijl? Ga je het wel gebruiken? Dan kan een opblaasbare jacuzzi een aanloopmodel zijn voor een vaste jacuzzi. Wij bij Gervi krijgen regelmatig klanten over de vloer die eerder een opblaasbare jacuzzi hadden, enthousiast zijn over de jacuzzi-ervaring nu voor the real thing willen gaan met een vast model.
 • Snel gebruiksklaar: De vereisten voor de plaatsing van een opblaasbare jacuzzi zijn minimaal. Heb je bijvoorbeeld geen doorgang naar je tuin of terras? Dan kan je een opblaasbare jacuzzi ter plekke opblazen. Voor een vast model ben je genoodzaakt een kraan te huren om de spa over je huis te tillen.

 

Kortom, een opblaasbare jacuzzi is ideaal om uit te testen, maar kies je toch liever voor kwaliteit? Maak dan kennis met onze nieuwe Highlife collectie 2023 of maak een afspraak in de showroom.

Aangepast op 25/05/2023
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op