1. Veelgestelde vragen
  2. Sauna
  3. Halotherapie met SaltProX, jouw persoonlijke zoutverdamper

Halotherapie met SaltProX, jouw persoonlijke zoutverdamper

Het wordt tijd dat we jullie wat meer vertellen over zout, en dan bedoelen we niet het zout op je keukenaanrecht… maar wél halo- of zouttherapie. Halotherapie komt uit Oost-Europa en werd daar toevallig ontdekt. De mijnwerkers in de zoutmijnen werden er nauwelijks ziek, ondanks de zware arbeid die ze dagelijks verrichtten.

Hoe komt dat?

Na lang onderzoek is gebleken dat het zouten klimaat een positieve werking had op de gezondheid van de mijnwerkers, meer bepaald op de luchtwegen en op de huid. De kleine zoutpartikels kwamen diep in de luchtwegen van de mijnwerkers terecht. Dat zorgde voor een gunstig effect op astma, bepaalde longaandoeningen en ook verkoudheden. Het zout werkt daarnaast ook in op de huid en biedt zo verlichting bij bepaalde huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. En dit zonder bijwerkingen.

Meer weten over hoe gezond een sauna is? Ontdek het hier.

SaltProX

Dankzij de SaltProX kan jij net als die mijnwerkers destijds genieten van alle voordelen van zout. De SaltProX is een halogenerator die zout verdampt in de lucht, waardoor het inademen van die ultrafijne zoutpartikels een positieve invloed heeft op de behandeling van ademhalingsstoornissen en huidaandoeningen. Plaats het toestel in je sauna of stoombad voor een optimale werking!

Aangepast op 09/11/2021
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op