1. Veelgestelde vragen
  2. Sauna
  3. Hoe hout van sauna behandelen?

Hoe hout van sauna behandelen?

Moet ik het hout van mijn sauna behandelen? Het is een vraag die wij regelmatig krijgen bij Gervi. De eerste vraag die we dan stellen aan de klant is: “Welk hout bedoel je precies?”. Op basis van het antwoord op die vraag kunnen wij je pas een geschikt en juist antwoord geven op jouw vraag.

Hoe behandel ik het hout van de saunabanken?

Gaat het om het hout van je saunabanken, dan adviseren wij je allereerst om altijd een saunabaddoek mee te nemen in de sauna. Leg deze handdoek onder je lichaam. Ook onder je voeten leg je best een handdoek, in het geval dat je rechtop zit in de sauna. Op die manier vermijd je transpiratievlekken op het hout van de saunabanken. Het hout van de saunabanken in een KLAFS sauna dient niet behandeld te worden. Dit hout is geschikt voor regelmatig saunagebruik. Moest er toch een zweetvlekje zijn op het hout? Dan kan je dit voorzichtig, met een blaadje schuurpapier, wegschuren.

Hoe behandel ik het hout van de saunawanden?

Het interieur van de sauna (bij een KLAFS sauna van Gervi) dient niet behandeld te worden. Moest er hier en daar een klein vlekje zijn, kan je eventueel proberen om dit met zacht schuurpapier weg te werken. Ga hier altijd uiterst voorzichtig te werk om de sauna wanden niet te beschadigen. Het is ook mogelijk om een saunapaneel te vervangen. Houd er rekening mee dat in zo’n geval de sauna wel volledig dient gedemonteerd te worden, wat vaak doet besluiten om het paneel toch niet te vervangen.

Hoe moet ik het hout van de sauna hoofdsteunen of rugleuningen behandelen?

Het hout van de hoofdsteunen en rugleuningen dient niet behandeld te worden. Plaats altijd een handdoek over de houten hoofdsteun alvorens je je hoofd er op laat rusten. Je kan ook een saunakussen aankopen in één van onze winkels of via de webshop. Op die manier profiteer je twee keer. Je beschermt de houten hoofdsteun van de sauna én je ligt lekker zacht.

Hoe behandel ik best het hout van de buitenkant van de sauna ?

Heb je een buitensauna? Dan dient het hout aan de buitenkant wel een speciale behandeling te krijgen. De specifieke vereiste behandeling voor jouw type buitensauna leggen we je met plezier zorgvuldig uit. Neem hiervoor even contact op met je dichtstbijzijnde Gervi filiaal. Staat je sauna binnen en is de buitenzijde afgewerkt met hout? In dat geval dient het hout aan de buitenkant niet behandeld te worden. Je kan het hoogstens afstoffen eens in de zoveel tijd. Reinigen met water raden we ten zeerste af. Hiermee kan je het sauna hout zelfs beschadigen. Meer weten over welke schoonmaakproducten je in de sauna mag gebruiken? Lees er alles over in dit artikel.

Aangepast op 09/11/2021
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op