1. Veelgestelde vragen
  2. Sauna
  3. Hoe vaak vervang je best het water in de sauna?

Hoe vaak vervang je best het water in de sauna?

Bevat je sauna een verdampermodule? Of is je sauna uitgerust met een KLAFS Sanarium? Dan zijn er twee opties. De eerste optie is dat je manueel op regelmatige basis het waterbassin van de verdampermodule dient leeg te laten en opnieuw te vullen. De tweede optie, die minder vaak voorkomt, is dat de verdamper of het Sanarium is aangesloten op de waterleiding. In dat geval is het, vanzelfsprekend, niet nodig om zelf het saunawater te vervangen.

Echter, het merendeel van onze klanten bij Gervi heeft optie 1. Jij ook? In dat geval dien je dus zelf het bassin leeg te laten lopen en het vervolgens, met behulp van een trechter, opnieuw te vullen. Maar hoe vaak dien je dan het saunawater te vervangen of te verversen?

Onze aanbeveling is om dit toch wekelijks te doen. Maak je meerdere keren per week gebruik van je sauna, dan is het niet noodzakelijk om elke keer het bassin volledig leeg te laten en te hervullen. Je mag dus gerust meerdere keren van de sauna genieten met het resterende water uit je eerste vulling. Let er echt steeds goed op dat er nog voldoende water in het bassin zit alvorens je de verdamper module activeert.

Gebruik je langer dan één week de sauna niet en wil je hem daarna opnieuw opwarmen? Dan adviseren wij je het waterbassin van de verdampermodule, dat vaak verwerkt zit in de oven, eerst volledig leeg te laten lopen. Meestal kan je dit heel gemakkelijk doen door een emmer of grote kom onder het kraantje te plaatsen, dit open te draaien en het bassin leeg te laten. Deze meeste bassins hebben aan de zijkant ook een afleesbare waterstand. Op basis daarvan kan je al een inschatting maken van de hoeveelheid water die uit het bassin zou vloeien. Nadien vul je het bassin opnieuw met fris, helder water. Op die manier verzeker je je dat het water zuiver is en vrij van bacteriën.

Aangepast op 09/11/2021
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op