1. Veelgestelde vragen
  2. Sauna
  3. Hoe werkt de bediening van een sauna?

Hoe werkt de bediening van een sauna?

Je hebt een sauna. Maar hoe werkt nu in godsnaam die bediening?! Wel, ons advies is hier heel eenvoudig: neem even de handleiding erbij. Vind je deze niet meer? Dan mag je ten allen tijde, telefonisch of per mail contact opnemen met één van onze toonzalen en wij bezorgen je met plezier de juiste handleiding. Je bent natuurlijk ook steeds van harte welkom om even binnen te springen in één van onze toonzalen.

Heb je geen zin om de handleiding te lezen? Heb je een heel specifieke vraag over de bediening? Dan kan je deze natuurlijk ook per mail of telefonisch aan ons voorleggen. Op onze website vind je bovendien een chatfunctie waar je je vraag kan stellen. Ook via onze sociale media kanalen (LinkedIn, Instagram, Facebook) kan je je vraag stellen. Wij doen onze uiterste best je vraag zo snel en duidelijk mag te beantwoorden.

De belangrijkste bedieningsfuncties van een sauna

Natuurlijk is elke KLAFS sauna van Gervi anders. Je hebt er een heel eenvoudige bediening met slechts enkele (draai)knopjes. En je hebt er een touchscreen bedieningspaneel met ontelbare functionaliteiten. Er zijn echter enkele functies die op zowat elke elektrische saunabediening terugkomen. De eerste is de aan/uit knop. Hiermee schakel je de sauna aan of uit.

De tweede instelling is de temperatuur. Bij eenvoudige sauna’s kan je deze met behulp van een draaiknopje verhogen of verlagen. Bij de meer geavanceerde sauna’s kan je echt een temperatuurwaarde ingeven en zal de sauna oven de cabine opwarmen totdat deze waarde bereikt is. Bijvoorbeeld als je kiest voor een temperatuur van 90 graden zal de sauna oven hitte opwekken en verspreiden totdat de temperatuursensor aangeeft dat het 90 graden in de saunacabine.

Een derde functionaliteit die je specifiek bij het Sanarium van KLAFS terugvindt, is de luchtvochtigheidinstelling. Je kan er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een luchtvochtigheid van 30% in te stellen. Opgelet: kies je voor een hogere luchtvochtigheid, dan zal de maximaal in te stellen temperatuur meteen zakken. Het is niet mogelijk om zowel een hoge luchtvochtigheid als temperatuur in te stellen. Dit zou immers heel erg onaangenaam voelen.

Ten slotte kan je bij veel sauna’s via het bedieningspaneel de verlichting aan- en uitschakelen of muziek afspelen. Soms zijn er ook “saunaprogramma’s” vooraf ingesteld. Je kiest dan bijv. voor “Finse sauna” en temperatuur zal automatisch ingesteld worden op 95 graden. De luchtvochtigheid is nul. Kies je voor het programma “Tropen”, dan is de temperatuur slechts 60 graden, maar de luchtvochtigheid bijvoorbeeld 40%. Je waant je als het ware in de Tropen.

Een sauna bedienen via je smartphone

Ook bij KLAFS sauna’s, is het mogelijk om je sauna vanop afstand te activeren. Stel je bent op je werk en idealiter zou je sauna op temperatuur zijn tegen dat je thuiskomt. Dan kan je heel eenvoudig via een app op je smartphone je sauna instellen (temperatuur, tijdsduur, etc.) zodat hij perfect opgewarmd is tegen dat jij thuiskomt. Zo verlies je helemaal geen tijd meer! Omwille van veiligheidsredenen, wordt er bij gebruik van de app, wel een sensor ingebouwd die checkt dat de saunadeur gesloten is wanneer je het opwarmingsproces start. Safety first!

Aangepast op 09/11/2021
Hulp nodig?
Kunt u het antwoord dat u zoekt niet vinden? Maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen!
Neem contact op